„Dobri stari zakoni“ predstavljeni pred 250 protukorupcijskih stručnjaka sa svih strana svijeta

17.10.2018.

Šibenik

Izložba je postavljena na međunarodnoj konferenciji „Jačanje transparentnosti i odgovornosti radi osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije" održanoj u Šibeniku

Zorislav Antun Petrović, dr.sc. Kristian Turkalj

Izložba „Dobri stari zakoni“ Zorislava Antuna Petrovića, koordinatora projekata IKE-a, predstavljena je na međunarodnoj konferenciji „Jačanje transparentnosti i odgovornosti radi osiguravanja integriteta: ujedinjeni protiv korupcije" održanoj u Šibeniku 15. i 16. listopada, Konferenciju je pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjedavanja Odborom ministara Vijeća Europe organiziralo Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske u suradnji s Grupom država protiv korupcije Vijeća Europe (GRECO), a okupila je preko 250 protukorupcijskih stručnjaka sa svih strana svijeta, među ostalima i 15 ministara pravosuđa. Oni su svi imali prilike vidjeti izložbu koja promovira zanimljive protukorupcijske odredbe iz srednjovjekovnih pravnih akata nastalih na području Hrvatske. Izložba, temeljena na knjizi „Suzbijanje korupcije u srednjem vijeku“, promovira rješenja koja se još uvijek premda su stara stoljećima, mogu primijeniti u bilo kojoj modernoj administraciji kako bi se smanjio rizik pojave korupcije.

Izložba je prvi put postavljena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagreu 15. rujna 2015 i otvorio je tadašnji premijer Zoran Milanović. Nakon toga bila je postavljena u HNK Rijeka, Europskom parlamentu in Bruxellesu nakon čega je obišla Zadar, Karlovac, Split, Korčulu, Pag, Krk, Omišalj, Malinsku, Vrbnik, Cres, Vukovar, Šibenik i Trogir.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.

Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.