Efikasna i transparentna javna uprava je stup sprečavanja korupcije

14.03.2016.

Upravna škola, Zagreb

Učenike je najviše zanimalo kako je bio uređen rad javne administracije srednjovjekovnih komuna

Izabele Vujičić Capar i Tomislav Galović

Stup sprečavanja korupcije u svakoj zemlji upravo je efikasna i transparentna javna uprava i zbog toga je bitno da naučite što je moguće više o načinima suzbijanja korupcije koji su bili efikasni i pred nekoliko stoljeća, istaknuo je docent Tomislav Galović na predavanju učenicima 3a i 3b razreda Upravne škole u ponedjeljak. Docent Galović održao je predavanje o načinima suzbijanja korupcije u našoj zemlji u srednjem vijeku s posebnim naglaskom na reguliranju funkcioniranja administracije i upravnih službi, što je učenike i najviše zanimalo. Predavanja će se održati učenicima svih trećih razreda i skupinama za ljudska prava koje djeluju u školi.

Izložbu "Dobri stari zakoni" u knjižnici Upravne škole svečano je otvorio autor Zorislav Antun Petrović uz najavu Izabele Vujičić Capar, profesorice engleskog jezika i književnosti koja je puno pomogla realizaciji projekta u Upravnoj školi. Učenici će moći pogledati izložbu na kojoj su predstavljeni najzanimljiviji primjeri preveniranja korupcije iz srednjovjekovnih propisa do ponedjeljk 4. travnja kada se seli u Četvrtu gimnaziju u Zagrebu.

Projektom "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku", koji se realizira uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predviđeno je održavanje predavanja za učenike trećih razreda deset srednjih škola u Cresu, Pagu, Rijeci, Zadru, Splitu i Zagrebu te postavljanje izložbe izuzev u ovim školama i u Baški, Vrbniku i Krku. Ukupno će projektom biti obuhvaćeno preko dvije tisuće učenika i građana koji će se upoznati s provjerenim načinima suzbijanja korupcije u javnoj upravi.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.

Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.