"Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku" došlo u Split

05.02.2016.

Pred prepunom dvoranom u Drugoj gimnaziji predavanje je održali Zorislav Antun Petrović i dekan Pravnog fakulteta u Splitu izv. prof. dr. sc. Željko Radić

Ravnateljica Ivanka Kovačević i Zorislav Antun Petrović svečano su otvorili u petak, 5. veljače, izložbu u knjižnici Druge gimnazije u Splitu, nakon čega je učenicima trećih razreda održano predavanje u sklopu projekta "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku". Predavanje je otvorio Petrović predstavljanjem projekta i isticanjem najzanimljivijih primjera suzbijanja korupcije iz srednjovjekovnih  statuta. Na kraju je kao gost predavač učenicima najbitnije značajke Splitskog statuta predstavio dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu izv. prof. dr. sc. Željko Radić.

Veliku pomoć u realizaciji projekta u Drugoj gimnaziji pružila je profesorica sociologije i povijesti Branka Biškić. Učenici Druge gimnazije će izložbu moći razgledati od 5. do 11. veljače, nakon čega će biti postavljena u Četvrtoj gimnaziji "Marko Marulić" u Splitu.

Projektom "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku", koji se realizira uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta predviđeno je održavanje predavanja za učenike trećih razreda deset srednjih škola u Cresu, Pagu, Rijeci, Zadru, Splitu i Zagrebu te postavljanje izložbe izuzev u ovim školama i u Baški, Vrbniku i Krku. Ukupno će projektom biti obuhvaćeno preko dvije tisuće učenika i građana.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.

Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.