Izložba "Dobri stari zakoni – Tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj"

16.09.2015.

Izložba "Dobri stari zakoni – Tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj" u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu od 15. do 29. rujna

U suradnji s udrugom "Kultura i etika" postavljena je u predvorju Hrvatskog narodnog kazališta izložba "Dobri stari zakoni – tradicija suzbijanja korupcije u Hrvatskoj". Izlošci su najzanimljviije protukorupcijske odredbe iz srednjovjekovnih pravnih akata nastalih na tlu Hrvatske, od nastarijih Korčulanskog statuta i Vinodolskog zakona preko Kastavskog zakona te Senjskog, Creskog, Riječkog i Hrvatskoglagoljskog Krčkog ili Vrbničkog statuta do Zadarskog, Splitskog, Dubrovačkog i Lastovskog statuta. Ulaz na izložbu je besplatan, a bit će u HNK do 29. rujna.

Projekt je baziran na knjizi "Suzbijanje korupcije u Hrvatskoj u srednjem vijeku" koju je uredio Zorislav Antun Petrović, ujedno i autor izložbe, a svoj doprinos njenom nastanku dali su doc. dr.Tomislav Galović i doc. dr. Zrinka Nikolić Jakus s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, doc. dr. Ozren Kosanović s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. Zdenka Janeković Römer sa Zavoda za povijesne znanosti HAZU, prof. dr. Željko Radić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Splitu te dr. sc. Marta Dragičević-Prtenjača s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.

Pregledavanjem web stranice slažete se s korištenjem kolačića.